Praktisch

Op deze pagina

Tickets

Voor de films in De Kern en de familievoorstellingen Bus met Benen en Het verschrikkelijke weervarken heb je tickets nodig. Aan het onthaal van cultuurcentrum De Kern (Kern 18, naast de Carrefour) kan je tickets kopen maar ook via deze website kan je tickets in voorverkoop bestellen om zeker te zijn van je plaats.

Alle andere activiteiten, ook in de concerttent, zijn gratis. Afin, niet àlle. Radio Modern op Oudjaar – ook daarvoor moet je tickets kopen. Best op voorhand trouwens, hun optreden zou wel eens kunnen uitverkopen.
Tijdens Wintervonk is de festivalbalie in cultuurcentrum De Kern geopend op 28, 29 en 30 december geopend van 13.30 uur tot 16 uur.

In geval van zware regenval of sneeuw kunnen activiteiten in openlucht afgelast of ingekort worden. Hou onze website en Facebookevenement in de gaten.

Locaties en bereikbaarheid

Het festivalhart van Wintervonk is de Bist, het grote plein in het centrum van Wilrijk. Alle andere locaties bevinden zich op wandelafstand.

Wintervonk is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Bussen 17, 21, 33, 141, 180, 181, 182, 183 en 22 houden halte aan het plein. Met het openbaar vervoer geraak je op ongeveer 30 minuten vanuit Antwerpen stad in Wilrijk. Vanuit Mortsel doe je er 20 minuten over. De meeste buslijnen hebben hun laatste rit naar Antwerpen rond middernacht.

Op oudejaarsnacht brengen de chauffeurs van De Lijn je veilig naar je Wintervonk en weer thuis. Dankzij de steun van het district kan je dit jaar gratis gebruik maken van alle feestbussen en –trams van oud op nieuw. Registreer je sms-tickets op www.wilrijk.be.

Kom je met de wagen? Je kan je auto kwijt op de parkings van het Mastplein (zowel boven- als ondergronds) en op de Bist. Vergeet je parkeerkaart niet. Zelfs wie geen eigen auto heeft, kan met de auto naar Wintervonk komen. Op het Mastplein en de Bist vind je parkeerplaatsen van cambio-autodelen.

Tip: kom zo veel mogelijk met de fiets naar Wintervonk, dat is makkelijk, gratis én goed voor het milieu!
Er is een fietsenstalling voorzien en op de Bist is er een Velo-station voor de deelfietsen van de stad.